PINJAMAN PERIBADI DARI MBSB SEHINGGA RM200K. FAEDAH SERENDAH 4.90% TETAP

Go down

PINJAMAN PERIBADI DARI MBSB SEHINGGA RM200K. FAEDAH SERENDAH 4.90% TETAP

Post  artkawi on 9th January 2010, 13:04

TAWARAN PINJAMAN PERIBADI DARI MALAYSIAN BUILDING SOCIETY BHD (MBSB : ANAK SYARIKAT KWSP). "1 NATION 1 RATE". KHAS UNTUK KAKITANGAN KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN

1. 4.90% TETAP UNTUK 15 THN
2. 5.20% TETAP UNTUK 16 THN - 20 THN
3. MAKSIMUM PINJAMAN : RM200K
4. TIADA CTOS, TIADA CCRIS, TIADA YURAN KOPERASI, TIADA YURAN AGEN
5. CEPAT DAN KELULUSAN YANG MUDAH
6. *TUNAI SEHINGGA 93% - 95%
7. SILA HUBUNGI : AZHAR 017-6494929 ATAU EMAIL : \n
artkawi@yahoo.com

Kenapa MBSB?

1. Kadar faedah yang ditawarkan adalah yang terendah di pasaran.
2. MBSB bukan bank, jadi MBSB tidak memeriksa CCRIS anda. Apa itu CCRIS? "CCRIS is a conduct of all your financial commitments with banks for the past 12 months".
3. MBSB bukan koperasi, jadi tiada yuran koperasi. Baguskan?
4. Kelulusan yang cepat dan mudah. Dari tarikh permohonan yang LENGKAP, hanya tujuh (7) hari bekerja diperlukan unuk mengeluarkan pinjaman anda. Cepatkan?
5. Jumlah potongan yang rendah. Jadi anda ada duit yang lebih untuk melakukan banyak benda.

Kenapa perlukan pinjaman peribadi?

1. Ada yang nak kahwin, ada yang nak membina rumah idaman, ada yang melabur dalam emas (bagus), ada yang menyimpan dalam ASB (kalau kecemasan, boleh juga guna, kalau buat Pinjaman ASB, anda hanya ada sijil, bukan ada duit tunai), ada yang melabur dalam Unit Amanah (unit trust, pun ok) dan macam - macam lagilah. Tapi yang lebih penting ialah :
- KALAU ANDA PERNAH MEMBUAT PINJAMAN PERIBADI SEBELUM INI DAN FAEDAHNYA TINGGI (BAYARAN BULANAN JUGA TINGGI), ANDA BOLEH "OVERLAP/REFINANCE" PINJAMAN PERIBADI ITU DENGAN MBSB, SEBAB KADAR FAEDAH YANG RENDAH, BAYARAN BULANAN JUGA RENDAH. Jadi anda ada wang lebih setiap bulan.
- TAPI YANG TERSANGAT PENTING IALAH, JIKA POTONGAN ANDA SUDAH MELEBIHI 60% (DARI YANG DIBENARKAN), ANDA PERLU MENYUSUN (RESCHEDULE/RESTRUCTURE) SEMULA SEMUA PINJAMAN ANDA. DAN HANYA PINJAMAN PERIBADI YANG BOLEH. ANDA PERLU 'OVERLAP/REFINANCE' PINJAMAN PERIBADI ANDA DENGAN MBSB, SEBAB DENGAN KADAR FAEAH YANG RENDAH, POTONGAN BULANAN JUGA RENDAH, DAN PERATUS POTONGAN GAJI ANDA AKAN JUGA BERKURANG. MUDAKAN? Selepas itu, anda tidak perlu risau lagi dengan pekililing yang telah dikeluarkan atau yang akan dikeluarkan berkenaan potongan gaji anda.

Jadi, jika anda memerlukan pinjaman peribadi yang "HASSLE FREE", SILA HUBUNGI ATAU SMS SAYA : AZHAR 0176494929 ATAU email saya :
artkawi@yahoo.com

artkawi
User
User


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum