Gerbang SMS Kerajaan

View previous topic View next topic Go down

Gerbang SMS Kerajaan

Post  che gu biase on 22nd April 2009, 11:17

Gerbang SMS Kerajaan my SMS adalah satu usaha yang membolehkan orang ramai mendapatkan perkhidmatan Kerajaan dengan mudah dan ringkas melalui satu nombor SMS iaitu 15888.

OBJEKTIF GERBANG SMS KERAJAAN MySMS

Menyediakan infrastruktur perkhidmatan SMS bagi meningkatkan keberkesanan sistem penyampaian perkhidmatan kerajaan;
Memudahkan orang ramai mendapatkan perkhidmatan Kerajaan melalui satu nombor SMS yang sama; dan
Memastikan caj perkhidmatan SMS yang dikenakan kepada pengguna adalah seragam dan munasabah.
JENIS PERKHIDMATAN SMS

Jenis-jenis perkhidmatan yang ditawarkan menerusi SMS termasuklah:

SMS Maklumat di atas permintaan (Information On Demand) - Penghantaran maklumat kepada orang ramai yang memohon. Contoh semakan status permohonan lesen, permit dan keputusan peperiksaan
SMS Dokumen di atas permintaan (Document On Demand) - Penghantaran dokumen kepada orang ramai yang memohon. Contoh borang permohonan jawatan kosong, tips keselamatan jalan raya dan jadual perjalanan keretapi
SMS Broadcast - Penghantaran SMS hebahan dari agensi Kerajaan kepada orang ramai. Contoh notifikasi tarikh akhir pemulangan borang cukai pendapatan, hebahan maklumat bencana dan notifikasi tamat tarikh lesen memandu
SMS Aduan - Penghantaran SMS aduan dari orang ramai kepada agensi Kerajaan



SILA LAYARI -http://www.mysms.gov.my/

che gu biase
Members
Members


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  langbuana on 22nd April 2009, 20:07

SMS Aduan - Penghantaran SMS aduan dari orang ramai kepada agensi Kerajaan

tak payah pakai surat layang melayang lagi dah... huhuhu

langbuana
User
User


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  che gu biase on 23rd April 2009, 13:58

bukan stakat aduan.. bahkan informasi dr pihak kerajaan

che gu biase
Members
Members


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  juradi on 19th February 2010, 16:10

langbuana wrote:
SMS Aduan - Penghantaran SMS aduan dari orang ramai kepada agensi Kerajaan

tak payah pakai surat layang melayang lagi dah... huhuhu

tapi guna sms ni pasti dapat dikesan penghantarnya...

surat layang tetap ada kelebihan tersendiri....>>>> keselamatan terjamin....



.

juradi
User
User


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  .:Chaos:. on 20th February 2010, 20:08

juradi wrote:tapi guna sms ni pasti dapat dikesan penghantarnya...

surat layang tetap ada kelebihan tersendiri....>>>> keselamatan terjamin.....

macam pernah buat jer.. hehe

.:Chaos:.
Administrator
Administrator


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  juradi on 21st February 2010, 19:06

.:Chaos:. wrote:
juradi wrote:tapi guna sms ni pasti dapat dikesan penghantarnya...

surat layang tetap ada kelebihan tersendiri....>>>> keselamatan terjamin.....

macam pernah buat jer.. hehe

belum pernah lagi..

tapi sms dan surat layang masing-masing ada kelebihan sendiri...

.

juradi
User
User


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  .:Chaos:. on 22nd February 2010, 20:01

yer ker.. mmg ada kelebihan sendiri, tp kalau bleh biarlah selesaikan apa jua masalah secara dalaman jer. x payah la sampai hantar surat melayang-layang... mana bleh settle cuba settlekan.. x gitu...

.:Chaos:.
Administrator
Administrator


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  juradi on 23rd February 2010, 22:54

.:Chaos:. wrote:yer ker.. mmg ada kelebihan sendiri, tp kalau bleh biarlah selesaikan apa jua masalah secara dalaman jer. x payah la sampai hantar surat melayang-layang... mana bleh settle cuba settlekan.. x gitu...

itulah yang terbaik..

.

juradi
User
User


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  che gu biase on 28th February 2010, 23:35

juradi wrote:
.:Chaos:. wrote:yer ker.. mmg ada kelebihan sendiri, tp kalau bleh biarlah selesaikan apa jua masalah secara dalaman jer. x payah la sampai hantar surat melayang-layang... mana bleh settle cuba settlekan.. x gitu...

itulah yang terbaik..

.



kalau x jadi jugak ? panggil karamsingh walia.. kuakuakua

che gu biase
Members
Members


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  juradi on 1st March 2010, 18:48

che gu biase wrote:
juradi wrote:
.:Chaos:. wrote:yer ker.. mmg ada kelebihan sendiri, tp kalau bleh biarlah selesaikan apa jua masalah secara dalaman jer. x payah la sampai hantar surat melayang-layang... mana bleh settle cuba settlekan.. x gitu...

itulah yang terbaik..

.



kalau x jadi jugak ? panggil karamsingh walia.. kuakuakua

masuk kat aduan rakyat......



.

juradi
User
User


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  che gu biase on 2nd March 2010, 15:07

tapi sebagai sorg guru... lebih baik mengadu ke NUTP... justeru itu.... mari kita ramai2 joint nutp

che gu biase
Members
Members


Back to top Go down

Re: Gerbang SMS Kerajaan

Post  Sponsored content Today at 18:23


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum